Пророк Наум поверне на ум

2017-12-14

/Files/images/даниленко.jpg

За народним календарем, 14 грудня – день святого Наума, покровителя розуму, доброчинства. Про самого Наума відомо, що він був монахом – просвітителем, який мандрував селами, безкоштовно навчав дітей азбуці.

У давні часи навчання розпочиналося саме в цей день. У народі вважалося: якщо на день Наума розпочати вчитися, то дитина краще засвоюватиме науку, а відтак набереться «ума» - розуму. З цього приводу казали: «Пророк Наум поверне на ум».

14 грудня учні 2 класу здійснили віртуальну мандрівку, присвячену дню святого Наума. Школярі дізналися про те, як колись навчалися діти, хто їх навчав, що з собою носили до школи, познайомилися з деякими традиціями, пов’язаними з навчанням. А також продемонстрували свої знання та здібності: відгадували загадки, ознайомилися з прислів’ями про Наума, повторили правила поведінки, розв’язували логічні задачі, складали з літер слова, малювали малюнки.

Змінювалися часи, змінювалися традиції, але знання не переставали і не перестають займати головну роль в житті людини. Недаремно кажуть: «Знання – то є найлегша ноша».

Бібліотекар Даниленко Т. І.

Кiлькiсть переглядiв: 113

Коментарi