Вінок Кобзареві

2018-03-14

/Files/images/20180312_105602.jpg

Вінок Кобзареві

В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. І нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі.

Вже стало доброю традицією в Ржищівській ЗОШ І-ІІ ступенів проводити Шевченківський тиждень, щоб вшанувати пам’ять людини, якій на нашій землі судилося безсмертя. Учителі-мовники зробили все, щоб тиждень пройшов цікаво та корисно. Так учні 6 - 9 класів мали змогу переглянути фільми та відеоматеріали про життя та творчість Тараса, ще раз переконавшись у величі цієї людини та незламності духу. Учні 5 та 7 класів написали диктанти про поета, які сприяли національному вихованню. Дуже сподобались учням 8 та 6 класів літературні вікторини «Знавці біографії та творчості Тараса». Переможці отримали гарні оцінки та грамоти. Не обійшлося і без літературних читань: школярі 1-9 класів читали улюблені твори поета. Протягом тижня учні мали змогу відвідати в шкільній бібліотеці виставку «Велика шана Кобзарю».

Т. Шевченко все своє життя, свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому, читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.

Заступник директора з НВР Тріщун Н.В.

Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi