Олімпійський тиждень

2018-09-14

/Files/images/____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.jpg

Вже кілька років поспіль в Ржищівській ЗОШ I-II ступенів у вересні проходить Олімпійський урок в рамках відзначення тижня фізичної культури та спорту.

«Олімпійський урок» у нашій школі – це ряд спортивно-виховних заходів, який має різні види та форми і проводиться з метою навчання та виховання учнів під знаком ідей та принципів олімпізму, формування навичок і культури здорового способу життя, залучення до активних занять фізичною культурою і спортом.

Олімпійський тиждень розпочався 10 вересня квестом для учнів 8 класу - «Спорт - посол миру», рухливими конкурсами, естафетами та командними змаганнями. Для шестикласників був проведений Олімпійський урок «Весела Спортландія», де команди «Олімпійці» та «Козачата» проявили свої знання, уміння та майстерність у різних видах спорту. Школярі виконували завдання з м’ячем, ракетками, тенісними м’ячиками, обручами тощо. З рахунком 15:11 перемогу здобула команда спритних, швидких та уважних «Козачат».

11 вересня учні 9 класу взали активну участь у турнірі з волейболу та піонерболу. А для семикласників проводились цікаві змагання «І ти можеш стати олімпійцем». Обравши капітанів, учні були поділені на 2 рівносильні команди- «Акули» та «Силачі». З невеликим відривом у 3 бали, перемогу здобула команда «Акули» (рахунок 13:10).

12 вересня на п’ятикласників чекало спортивне свято « Здорові діти – здорова держава». Для учнів початкової школи 13-14 вересня були проведені рухливі ігри на свіжому повітрі та змагання «Ми - майбутні олімпійці» (4 клас), «Поклик джунглів» (1 клас), «Мій товариш - спорт!» (2 клас) та «Веселі старти» (3 клас). Школярі виконували завдання з повітряною кулькою, м’ячем, обручем та скакалкою.

Усі учасники змагань отримали почесні грамоти за активну участь у проведенні Олімпійського тижня.

Підводячи підсумки, можна сказати, що тиждень фізичної культури пройшов цікаво, ефективно, корисно та залишив приємні враження, а комусь, можливо, показав дорогу до професійного заняття спортом.

Педагог-організатор Жиленко О.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 103

Коментарi