Мова моя солов’їна

2018-11-09

/Files/images/______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.jpg

9 листопада – День української писемності та мови. Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишене нам нашими попередниками, - мові. Сьогодні учні 7 класу на чолі з класним керівником Ільїною І.І. провели тематичну лінійку «Мова моя солов’їна». Школярі розповіли про красу та багатство українського краю, пробудили в усіх присутніх почуття гідності, поваги, любові до рідної землі, наголосивши, що патріотизм починається зі ставлення до своєї мови.

Також цього дня в Ржищівській ЗОШ I-II ступенів було проведено інтелектуальне шоу «Я люблю Україну». В конкурсній програмі брали участь 2 команди: «Сині» (5 клас) та «Жовті» (6 клас).

Шоу складалося із семи конкурсів: «Говоримо і співаємо українською», «Правда-неправда», «Інтелектуальний», «Відгадай меню», «Пошук слова», «Пісня-душа народу», «Багата на таланти земля». Свято доповнювалося презентацією, музичними заставками, цікавою інформацією, яка лунала з уст ведучих.

Боротьба виявилася запеклою з початку першого конкурсу. То одна, то інша команда виривались вперед з кожним раундом. Але все вирішив останній конкурс, де команда «Жовтих» отримала найвищий результат –25 балів.

Вітаємо команду з перемогою! Бажаємо всім учасникам успіхів у навчанні та творчих перемог!

Віриться, що подібні заходи спонукатимуть школярів ще більше любити свою мову, традиції, історію своєї держави, пишатися своєю Батьківщиною.

Шануймо й бережімо рідну мову

За влучність і дотепність мудрих слів,

За правду і за щирості основу,

За милозвучний, ніжнотонний спів.

Педагог-організатор Жиленко О.Ю.

Кiлькiсть переглядiв: 72

Коментарi