День ЦО

2019-05-24

/Files/images/11111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111211.jpg

Збереження життя і здоров’я дітей – це головне завдання школи. Ми повинні навчити дітей швидко діяти в будь-якій незвичайній ситуації, яка може відбутися, не розгубитися, зібратися, діяти швидко і чітко. Згідно річного плану роботи, плану підготовки учнів з ЦО 24 травня в школі відбувся День ЦО. Завданнями Дня ЦО було визначено: практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти з метою захисту свого життя та здоров’я у надзвичайних ситуаціях; виховання впевненості в учнів ефективності заходів, що проводяться цивільною обороною; формування та розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, здатності самовіддано виконувати завдання цивільної оборони.

Тому день розпочався з виховних годин, де класні керівники ще раз провели навчальні бесіди з питань цивільного захисту. Учні отримали нову інформацію, поділилися вже тим, що знали. Потім надійшла інформація про виявлення підозрілого предмета, і була проведена навчальна евакуація (відпрацювання навичок і здатності самостійно, швидко і безпомилково орієнтуватися у ситуації, що склалася). Евакуація відбулася за 58 секунд. Було евакуйовано 168 учнів та 18 працівників школи.

На лінійці було накреслено завдання для проведення перевірки знань.

Для учнів працювало 7 станцій: «Танцювальна» (Жиленко О. Ю.), «Ерудит» (Даниленко т. І.), «Медична» (Пилипенко Н. М.), «Пісенна» (Олексієнко В. М.), «Угадай мелодію» (Дейнека Н. П.), «Олімпійська» та «Спортивна» (Близнюк Н. А.). Кожна станція мала свою родзинку: учні відповідали на поставлені питання, ситуації з основ здоров’я і ЦО; надавали першу медичну допомогу своїм однокласникам; змагались на швидкість, влучність, витривалість. Школярі діяли злагоджено, дружно, відповідно до ситуації. Атмосфера панувала робоча, і в той же час піднесена. Учні віднеслися відповідально до поставлених завдань, продемонстрували, що зможуть достойно поводити себе у незвичайних ситуаціях. Не було байдужих.Після підсумкової лінійки відбувся пікнік, де учні знову ж таки показали свою згуртованість, вміння товаришувати, приходити другу на допомогу.

Такі заходи є обов’язковими і цікавими, вони допомагають учням практично реалізувати свої знання на практиці.

Н. Федорченко

Кiлькiсть переглядiв: 106

Коментарi